2016. július 22., péntek

Villáminterjú Fullajtár Andreával

Fullajtár Andreával a Boomerang Baby – Marlene Dietrich ABC előtt beszélgettünk Balatonbogláron. A KULTKIKÖTŐ előadását a földvári közönség is láthatja majd augusztus 4-én este.

(Boomerang Baby/ Fotó: Kultkikötő)

Már sok helyen meséltél róla, miért éppen Marlene Dietrich. Engem inkább most az érdekelne, hogy a bemutató óta eltelt több mint fél év alatt megismertél-e valami újat Dietrich-ről az eddigi előadásoknak köszönhetően?

Inkább azt mondanám, hogy több közöm lett a szövegekhez, bár az első perctől kezdve mindegyik közel állt hozzám. De nem csak a szöveg érik: nagyon érdekes, hogy a három kiváló zenésszel mennyire összeforr ez az előadás. Sokkal egységesebben dolgozunk együtt, mint az elején. Minden este egy picit más, nyilván a közönség is sokat hozzáad ehhez. Ahol sok fiatal nézi, ott az előadás más rétegére vevők, mint ahol zömében olyan emberek foglalnak helyet a nézőtéren, akik gyerekként megélték a II. világháborút. Mást jelentenek ezek a Dietrich-dalok a különböző generációknak.

A te napod mennyire határozza meg, hogy mit játszol egy adott este?

Nagyon. Ha másnap Dietrich van, akkor előadás után azonnal ágyba bújok, a hangnak nagyon fontos a pihenés. Azon a napon pedig az is meghatározó hogy mit eszem, és mikor eszem utoljára. Fegyelmet kíván egy ilyen koncert, hogy az ember akkor legyen toppon, amikor kell.

Nyáron szabadtéren játsszátok az estet. Hogy működik a csillagos ég alatt?

Ez a boglári előadás a második szabadtéri, így sok tapasztalatom nincsen. Az elsőn, amikor feljött a hold, az egy egészen különleges, varázsos dolog volt, bár a szentendrei egy zárt udvar. Igazi, klasszikus értelemben vett szabadtéri előadások a Kultkikötőben lesznek először.

A földvári helyszín nem új terep a számodra.

Sok időt töltöttem már ott, játszottunk is Földváron nem keveset. Az Összpróba táboros emlékeim is a Kultkikötőhöz köthetők.

Klasszikus értelemben vett pihenésre lesz időd?


Az előadásokon kívül még forgatok a HBO sorozatában is. Most jöttem haza Erdélyből, és még lesz öt nap, amikor elutazom. Nekem idén ennyi a nyáriszünet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése