2016. július 4., hétfő

A Római vakációval starolt a boglári Kultkikötő KertMozija

Nem tudom nem megállapítani snittről snittre, hogy mai, 21. századi szemünkkel is mennyire gyönyörű. Sok minden változik, de Audrey Hepburn varázsa azt hiszem, örök. A Római vakációban volt az első főszerepe, a premier után 63 évvel, tegnap este ebben a filmben nézhettük együtt a boglári Kultkikötő KertMozijában. 



A fűben telepedtünk le, hátul, a széksorok mögött, felettünk a csillagos ég, kezünkben egy pohár lágy fröccs. Fekete-fehér képkockák ide, vagy oda, az idei nyár eddigi egyik legszínesebb nyárestéjét éltük át. Pár perc után már mindannyian Anna hercegnők és Joe Bradley-k akartunk lenni. Besétálni a római jelentképekbe, felülni a robogóra, és végtelenül felhőtlen száguldásba kezdeni a hűsítő szökőkutak között. 

Aztán persze a végén jön a pofon. Annyira nem is könnyű hercegnőnek lenni, mert vannak kötelességek, hagyományok, családi örökség, napirend, protokoll, de nincs igaz szerelem. Vagy ha van is, hát csak 24 órára.

Július 10-én este újra gimnazisták leszünk, vár minket a Rydell High School, vagyis a Grease című klasszikus filmmusical Bogláron. Mi ott leszünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése