2016. július 15., péntek

Verebes Linda és Pindroch Csaba a Kultkikötőben

Augusztus 5-én a Mr. és Mrs. újra a Kultkikötőben! Verebes Linda és Pindroch Csaba előadását a balatonföldvári közönség öt éve már láthatta, most a különleges hangulatú boglári Kultkikötő helyszínen játsszák majd. A színészházaspár célja az volt Peter Quilter darabjának bemutatásával, hogy minőségi produkciót hozzanak létre együtt, és minden szinten kiemelkedőt alkossanak. Tervük mára igazi sikersztori, a produkciót több ezren látták szerte az országban.


„5 éve mutattuk be az előadást, azóta sok minden történt velünk” – kezdi Pindroch Csaba a Mr. és Mrs. kapcsán „A bemutató utáni két-három évben azt vettem észre, hogy a színészetünk külön-külön is el tudott mélyülni. Sokat köszönhetünk ennek a közös munkának, és a közös sikernek. Persze egy-egy kevésbé sikerült estéből is sokat tanultunk, az elején előfordultak véleménykülönbségek, de az utóbbi pár évben ez az előadás már az önfeledt közös játékról szól.”

A Mr. és Mrs. alkotóinak sora magáért beszél. Külön érdekesség, hogy Linda és Csaba nem egyetlen rendezővel dolgozott a próbafolyamat alatt. „Az én ötletem volt, hogy az öt jelenetet más-más kolléga rendezze” – folytatja Pindroch. „Tudtuk, hogy olyan előadást akarunk, ahol minden rész nagyon más, mintha öt kis külön színdarab volna. Így öt olyan embert választottunk, akit igazán szeretünk.” A színész azt is elárulta, feleségével fejben már előre kiosztották a rendezők között a jeleneteket, majd amikor megkeresték őket, mindenki azt a részt választotta végül, amit neki szántak.

A jelmeztervezők sorában is öt nevet olvashatunk a színlapon. „Elég jó kapcsolatunk volt a divattervezőkkel egy korábbi showműsor kapcsán” – veszi át a szót Verebes Linda „Olyan jelentet kaptak mindannyian, ami a stílusuknak is megfelel, azon a vonalon alkothattak, amit egyébként is képviselnek. A harmadik jelenetben például az idős színészházaspár egy gálára készül, az ő ruháikat Náray Tamás álmodta meg, a nagy, eltúlzott esküvői pedig Németh Anikó munkája.”


Az előadás bemutatója óta bővült a Pindroch család. Felmerül a kérdés, vajon egy férfi színész színpadi attitűdjén is változtat-e egy-egy újabb gyermek érkezése? Verebes Linda azt mondja, lát változást férje színpadi létezésében, bár szerinte ez nem biztos, hogy csak az apasághoz köthető. „Feleségként és kollégaként látva, Csaba az elmúlt öt-tíz évben más feladatokat kap, más színházakba került, úgy hiszem, nagyon sokat lépett előre. Amikor látom a férjemet, akkor egy vezető színészt látok, nem szépítek” – meséli őszintén. „Azt a férfit látom, akire kamaszkoromban azt mondtam volna, na, ez igazi férfi színész. 50 körül jönnek az igazán nagy szerepek, azt hiszem megérett ezekre a feladatokra.”

Pindroch Csaba örömmel tér vissza a Kultkikötőbe játszani, egyszemélyes vígjátékának premierjét is a földvári közönség előtt tartotta, melyet hatalmas érdeklődés és siker övezett június végén. „Siófokon nyaraltam és dolgoztam tíz évig, így nekem külön öröm, ha a Balatonon játszhatok, a déli parton máshol erre nem is volna lehetőségem, csak a Kultkikötőben. Már az első, 2006-os évben is felléptem itt. Nagy Viktorral játszottunk közösen a Mulatságban. Aztán jött a Mr. és Mrs. Földváron, idén pedig itt tartottuk az új, egyszemélyes előadásom, a Segítség! Megnősültem! bemutatóját is.”

„Nekem korábban nem volt balatoni kötődésem, Zalába, a telkünkre jártunk nyaralni” – folytatja Verebes Linda. „Csaba által alakult ki bennem a Balaton szeretete.”


A színészházaspár augusztus 5-én mutatkozik majd be a boglári közönség előtt. „Sokat változott előnyére a bemutató óta a Mr. és Mrs., másként és más céllal játsszuk, bölcsebben, más a központozása a jeleneteknek” – vélekedik Linda. „A vendégkönyvünkbe nagyon érdekes visszajelzések jönnek, ki hol, melyik részben ismer magára. Bár az esküvői jelenet szélsőségesen túlzó, rengetegen mondták, hogy ők pont úgy viselkedtek a saját menyegzőjük napján. Ez a szép színházban: nézed, és magadra ismersz, örülsz annak, hogy más is küzd azokkal a problémákkal, amikkel te.”

Az előadás első jelenetének rendezője a Kultkikötő igazgatója, Nagy Viktor. A színművész néhány év szünet után először látja majd az előadást, melyen 2011-ben hónapokig dolgoztak együtt. „Szerintem örül, hogy ilyen sikerrel fut az előadás, bár az ő általa rendezett jelenet már az első perctől kezdve stabilan megállta a helyét, imádták a nézők már a bemutatón is” – tette hozzá a színésznő.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése