2016. július 19., kedd

Dobó Enikő: Figyelnek arra, hogy ne lehessen bekategorizálni

A Kecskeméti Katona József Színház fiatal tehetsége kiskutyájával, Rozéval érkezett a múlt hétvégén Földvárra a Páratlan páros 2 előadására. Dobó Enikő legközelebb július 22-én este lép újra a Kultkikötő színpadára, a Boeing, Boeingben látható majd. Interjúnk alatt kiskutyája, Rozé boldogan csaholva ugrált körülöttünk. 

(Fotó: Acsai Kinga)

Rengeteget játszol, próbálsz, szinkronizálsz. Hogy fér bele egy kiskutya az életviteledbe?

Az utóbbi egy évben mindennap úgy keltem fel, hogy elképzeltem, ő van nekem. Aztán végig gondoltam, hogy működhet-e így, vagy sem. Már régóta terveztem, hogy lesz egy kiskutyám, így alakítottam az életemet. Mióta megvan Rozé, sokat tréningezem, online is veszünk leckéket egy kutyakiképzőtől. Az a tervem, hogy később terápiás kutyavizsgát teszünk.

Milyen terület érdekel leginkább ezen belül?

Már az is nagyon jó hatással van egy sérült kisgyerekre, ha egy kutyakiképzésre látogat el, és ott játszhat egy kicsit. Olyan mintha ő tréningezné a kutyust, ezáltal erősen fejlődik az érzelmi intelligenciája is. De érdekes lehet az is, ha a színészi képességeimet felhasználva összeállítok egy kis műsort és Rozéval ketten kórházakban lépünk fel. Sokat dolgozunk együtt, ez nekem is jót tesz.

A színházba is viszed magaddal?

Igen, a próbák alatt vár rám az öltözőben. Olykor szinkronba is elkísér.

A kollégák hogy fogadták?

Nagyon jó fej, így mindenki kedveli. (nevet)


Már négy éve dolgozol a kecskeméti Katonában, a gyakorlati időd után 2014-ben tag lettél.

Nagyszerű a társulatunk. Szép emlékek például az ott eltöltött szülinapjaim, jellemző ránk, hogy szeretjük megajándékozni egymást, időről-időre kitalálunk valami meglepetést egymásnak, magunknak. Ezalatt szülinapi és társulati bulikat értek. A munkában pedig sokat adunk egymás szavára, és nagyon odafigyelünk a másikra.

Talán ez a legfontosabb, hogy egy jól működő csapat legyen a színházban.

Az már plusz öröm, ha egy remek rendezővel dolgozhatunk együtt. (nevet) Azt nehezen tudnám elképzelni, hogy olyan társulat tagja legyek, ahol a kolleganők hárpiák, és megy az áskálódás, féltékenykedés.

Azt mondod, hogy nálatok nincs féltékenység?

Szerintem nincs. Szurkolunk egymásnak, támogatjuk egymást. Amikor megnyertem a Bács-Kiskun Megyei Príma Díjat, utána a büfében várták, hogy megérkezzek, és együtt ünnepeltünk. Jó kis csapatunk van, öröm itt tagnak lenni.

Földvárra két könnyed hangvételű előadással érkeztek. Hogy érzed magad a vígjátékokban?

Baromi kemény műfaj,

viccesnek lenni kifejezetten nehéz. Többszáz embert megnevettetni estéről estére igazi sikerélmény. 

A Páratlan páros 2-ben egy kisebb szerepem van, rövidebb jelenetekkel. A Boeing, Boeingben összetettebb a feladatom, egy brit légiutaskísérőt játszom, aki egyszerre egy konzervatív, élére vasalt lány, és mégis szenvedélyes, tudja, hogy kell megszorongatni a férfiak tökét. (nevet) Jó eljönni kicsit ide a Balatonra, kiszakadni Kecskemétről.


Külön érdekesség, hogy az itteni igazgató, Nagy Viktor színművész nálatok társulati tag.

Igen, ilyenkor furcsa a leosztás. Ő itt az igazgató, intézi a kis ügyeinket, hogy mindenkinek rendben legyen a szállása, mindenki elégedett legyen, közben pedig egy bohókás színész, akivel a színpadon akár együtt szenvedünk jelenetről jelenetre. Itt egy olyan komoly oldalát látom, ami lenyűgöz. Nagyon sokoldalú, hihetetlen, hogy már a 11. évada működik itt Földváron a Kultkikötő.

Az új kecskeméti évad milyen feladatokat tartogat számodra?

Amit talán a legjobban várok, az A vőlegény, Szikszai Rémusz rendezi majd és Kornélt fogom alakítani. Lesz Platonov Szász Jánossal, Rusznyák Gáborral Mágnás Miska, abban Rolla leszek, Szentve Vajk János vitéz rendezésében pedig a Francia Királylány.

Sok szín, sok lehetőség.

Ezt is szeretem Kecskeméten, figyelnek arra, hogy ne lehessen bekategorizálni, mind zenés, mind prózai színészként meg kell hogy álljam a helyem.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése