2016. augusztus 11., csütörtök

Hernádi Judit: Azt szeretném, ha mindenki bejönne a szobába

Augusztus 13-án este Hernádi Judit újra a Kultkikötő színpadán! „Díva, bohóc, ember és színésznő. Ez mind ami vagyok. És már egy jó ideje ez vagyok. Ilyenkor illik számot adni mi volt, mi lesz” – a színésznő így invitálja a nézőket a HERNÁDI pont című előadásra.

(Részletek az Orlai Produkciós Iroda interjújából, szerző Csicsely Zoltán)

(fotók: Orlai Produkció)

Mikor érzi egy színésznő úgy, hogy önálló esettel kell színpadra lépnie?

„A pályám során éreztem már korábban is néhányszor, összegyűlt annyi anyag - szövegek és dalok, köztük olyanok, amelyeket nekem írtak – amelyek azóta is, folyamatosan foglalkoztatnak. Amelyeket, úgy érzem, jó lenne elmondani, elénekelni egybe gyűjtve is.  Nem csak felhalmozódtak ezek a fejemben, hanem át is alakultak az idők folyamán. Nemrég volt olyan szerencsém, hogy Orlai Tibor pont arra kért, hogy állítsak össze egy önálló estet. Amikor egy ilyen felkérést meghall az ember, először nem akarja elvállalni, aztán belemegy, a végén pedig - remélhetőleg - nagyon örül, hogy belevágott.

Természetesen, ha egy magamról szóló estet állítok össze, nem maradhat ki a „Sohase mondd” című dal.

Nem is akarom kihagyni, hiszen szorosan hozzám tartozik.”


 Van partnered a válogatásban?

„Igen, Pelsőczy Réka segítségét kértem, aki maga is ajánlotta korábban, hogy szívesen rendezne nekem egy önálló estet. Felvázoltam neki az elképzeléseimet, megmutattam a fejemben lévő anyagokat, hiszen mi csak pár éve ismerjük egymást, érthető módon nem ismert minden dalt, amit korábban nekem írtak.”

Díva , bohóc, ember, színésznő – ezekkel a szavak definiálod magad az előadás ajánló szövegében, amit saját magad írtál. Szeretsz, mersz bohóc lenni?

„Hogyne mernék.

Szeretek szórakoztatni - nem is tudok mást csinálni.

Bohócnak lenni nagyszerű és felemelő érzés. Furcsa jelenség ő: nincs nála szomorúbb a világon, ugyanakkor mindenki nevet rajta. Én magam szeretem, ha mindenben van humor. Ám vallom, az érzelmeknek hullámozniuk kell: nincsen nevetés nélkül könny és könny nélkül nevetés. Azon lehet igazán kacagni, amin sírni is.”


Mennyire kell önkitárulkozónak lenned egy rólad szóló esten?

„Bevallom, tudnék ennél is őszintébb lenni, ám az már lehet, sok lenne a közönség egy részének. 

Minden szó, ami elhangzik majd, teljesen igaz lesz.

Csak ennél több igazság van, amelyek talán még érdekesebbek is, csak nem egy színházi est kereteibe férnek bele. Valószínűleg többen beleakadnának, nem bírnák megemészteni. Megbotlana a közönség egy része a küszöbön, miközben én azt szeretném, ha mindenki bejönne a szobába.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése